top of page

čet., 27. apr.

|

Stari trg pri Ložu

Nabiralniško kulinarična delavnica

Skupaj se bomo podali na nabiralniško turo, spoznavali rastline, jih nekaj nabrali, nato pa prinesli na izhodiščno mesto, pripravili divje kosilo, katerega bomo skupaj pojedli v prijetnem divjem vzdušju.

Nabiralniško kulinarična delavnica
Nabiralniško kulinarična delavnica

Ura in lokacija

27. apr. 2023, 10:30 – 28. apr. 2023, 15:00

Stari trg pri Ložu, Klance 4, 1386 Stari trg pri Ložu, Slovenia

O dogodku

”Dober tek z repincem, na zdravje s koprivo, na srečo z mete polno vrečo in spoštovanje do svojih globin. Zdrava pamet in zeleno srce ti povesta, kaj je tisto, kar ona dva jesta! 

Pridi, okusi okoliški raj – presežno bogastvo, tukaj in zdaj!”

Na tej delavnici bomo imeli konkretno prepoznavanje divjih užitnih in zdravilnih rastlin, ki rastejo v naših lokalnih okoljih in kot divje rasle nosijo posebno prehransko ter zdravilno moč. Gre za pridobitev spoznanj o značilnostih, mnogoterih možnostih njihove uporabe ter dobrobiti, ki jih prinaša vključevanje rastlin v naše vsakodnevne navade. Poleg znanja pa je zagotovljen tudi poln želodec, saj bomo tekom delavnice nazdravljali s čajčkom, grizljali divje prigrizke, obenem pa pripravljali divje kosilo. Rastline bomo pripravili tako, da bomo združili divje rastoče in ekološko pridelano – domače ter tako dobili eksplozijo zdravja in okusa.

Ker “EKOLOŠKO + LOKALNO je idealno”, DIVJE pa je nekaj več!

Delavnica vključuje:

–> Vstop v divji svet – stik z zakladnico znanja o divjih užitnih in zdravilnih rastlinah, strupenih rastlinah in pomenu narave, ki nas obkroža za preživetje in kakovostno bivanje.

–> Veščine – uporaba divjih rastlin.

–> Divji napitek (topli čaj ali hladni/ledeni čaj z domačim sadnim sokom).

–> Divji prigrizki s sladko/slano/kislo zakusko (npr. vloženi regratovi popki, marmelada s koprivnimi semeni, čemažev pesto …).

–> Divje kosilo (kombinacija svežih divjih rastlin in ekološko gojenih dobrin), ki bo unikaten rezultat našega dela.

Varovanje okolja – učili se bomo načel nabiralništva in predvsem trajnostnega, samooskrbnega načina življenja, v katerem se bomo obnašali naravno – brez pesticidov, embalaže, delovali bomo daleč od industrijske hrane, v sožitju z lokalnimi rastlinskimi viri – samoniklimi in miroljubno-ekološko vzgojenimi prvinami (zelenjava, sadje, žitarice, oreščki in semena). Učili se bomo samooskrbe in tako dodali pomemben prispevek, sebi, naravi in predstavljali dober zgled tudi drugim ljudem.

Vse s čimer rokujemo je 100% lokalno, rastlinsko, divje in ekološko, brez dodanega sladkorja, lahko tudi brez glutena.

Delavnica bo potekala v vsakem vremenu. Pridite primerno oblečeni in obuti za v naravo. V primeru deževnih razmer se bomo prilagodili in znašli.

Priporočamo, da s seboj prinesete kakšno beležko in pisalo, tudi košarico. Sprehodili se bomo namreč po travniku in gozdu, tako da si boste lahko spotoma nabrali darove narave tudi za domov.

Več info in prijave na: https://zavodsatia.com/nabiralnisko-kulinaricna.../

Lepo vabljeni!

Deli ta dogodek

bottom of page