top of page

sob., 21. okt.

|

Laško

Zeliščno-kulinarična delavnica s Karmen Gajšek (LAŠKO)

Darovi narave meseca oktobra.

Zeliščno-kulinarična delavnica s Karmen Gajšek (LAŠKO)
Zeliščno-kulinarična delavnica s Karmen Gajšek (LAŠKO)

Ura in lokacija

21. okt. 2023, 10:00 – 12:00

Laško, Mestna ulica 11, 3270 Laško, Slovenia

O dogodku

Vabljeni na nabiralniško-kulinarično delavnico z mag. prof. Karmen Gajšek. Delavnica vključuje sprehod spoznavanja samoniklih rastlin in pripravo malice iz divjine ter zeliščnega vrta. 

Vse s čimer bomo rokovali poleg tamkajšnjih divjih rastlin je pridobljeno/vzgojeno iz rok Karmen, njene družine ali bližnjih/daljnih sosedov, ki delujejo v sožitju z okoljem (100% lokalno, rastlinsko, divje in ekološko, brez dodanega sladkorja ipd.)

Cena: 25 € /osebo

Prijava in plačilo: TIC Laško, Valvasorjev trg 1, 3270 Laško T: 03 733 89 50, 051 305 466 E: tic@stik-lasko.si

Delavnico bo vodila: KARMEN GAJŠEK (Kje so tiste rožice?) Karmen je magistrica profesorica geografije (uporabna znanja biogeografije, fitogeografije), sociologije, nabiralka in zeliščarka, ki se po letih intenzivnega poglabljanja v ekosistemske značilnosti okolja ukvarja z divjimi užitnimi in zdravilnimi rastlinami. Le te zaradi samonikle rasti v povprečju vsebujejo precej več vitaminov, mineralov ter drugih bioaktivnih komponent kakor pridelana hrana ter lahko tako predstavljajo pomemben del samooskrbe. Karmen izvaja nabiralniško-kulinarične in druge delavnice ter predavanja po celi Sloveniji – za sklenitev kroga (človek-divjina-sonaravna pridelava), rastline pa shranjuje tudi v obliki dragocenih izdelkov za potrebe vsakdanjega življenja, ki so na voljo tudi za nakup. Gre za združevanje teorije in prakse z namenom uresničevanja okolju in zdravju spodbudnega načina življenja.

Deli ta dogodek

bottom of page